luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 mai, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că are programată săptămâna viitoare o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe teme de politică externă, în care prim-ministrul şi-a făcut o viziune diferită faţă de cea a şefului statului.

„Săptămâna viitoare am stabilit o întâlnire cu preşedintele ţării, pe mai multe teme de politică externă. Sunt câteva teme de politică externă în care am o viziune diferită de a domnului preşedinte Băsescu şi săptămâna viitoare vom avea o discuţie extinsă pe aceste teme, pentru că politica externă este un domeniu în care nu e bine să vorbim pe două voci. E bine să vorbim pe o singură voce, a României, dar după ce ne consultăm şi ajungem la o poziţie comună”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

El a subliniat că Guvernul are atribuţii proprii în politica externă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Respect prevederile constituţionale privind rolul preşedintelui României, indiferent cum se cheamă acesta şi atribuţiile pe care le are referitoare la politica externă, dar în egală măsură Guvernul are propriile atribuţii”, a afirmat şeful Guvernului.

Victor Ponta a efectuat joi o deplasare de o zi la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, comisarul european pentru dezvoltare regională, Joahannes Hahn, preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, şi alte personalităţi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: