marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2018

Șase inspectori școlari județeni pe care Ministerul Educației a încercat de două ori să îi dea afară au depus plângere la DNA împortiva celor care au decis revocarea lor din funcție.

Ultima revocare a avut loc în februarie, după ce au obținut calificativul nesatisfăcător la evaluare, calificativ ce atrage automat eliberarea din funcție, conform legii.

Ei obținuseră deja revocarea în instanță a demiterii de anul trecut și reveniseră pe post, atunci când au fost din nou înștiințați că sunt eliberați din funcție.


Inspectorii contestă rezultatele evaluării, cu atât mai mult cu cât evaluarea a fost anulată la nivel națională, după ce Corpul de control al Ministerului Educației a constatat mai multe nereguli majore.

Printre acestea se numără și faptul că unii inspectori din țară au obținut punctaje mai mari decât punctajele maxime posibile.

Ministerul a refuzat să ofere mai multe detalii, inclusiv lista județelor unde s-au înregistrat astfel de performanțe, explicând pentru cursdeguvernare.ro că este în desfășurare o nouă acțiune a Corpului de control pentru a afla cum s-au produs aceste situații imposibile teoretic.

Inspectorii școlari demiși anul trecut și acum au câștigat concursul pe post în 2015, când fostul ministru Sorin Cîmpeanu a organizat o competiție, pentru prima dată după 2008, în loc să apeleze la detașările “în interesul învățământului” (numiri făcute după bunul plac al minisitrului).


În 2015, la primul concurs  pentru aceste posturi, au participat 207 candidaţi și doar 80 au fost declarați admişi. Mulți s-au retras, astfel încât numărul celor înscriși inițial era mai mare de 207.

Din cei 80 admiși, cei aflați pe primele locuri în județe au reușit să ocupe doar 25% dintre posturile disponibile.

În județele Arad, Bacău, Harghita, Olt şi Vaslui, niciun candidat nu a promovat concursul.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: