sâmbătă

25 mai, 2024

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

18 ianuarie, 2022

Conform datelor publicate, marţi, de INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 17, 3% în primele 11 luni din 2021, ca serie brută, scrie Agerpres.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creșterea a fost de 17,1%.

Astfel, în primele 11 luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din:

  • activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+27,1%),
  • activităţile de transporturi (+19,5%),
  • activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,9%),
  • alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,3%)
  • şi activităţile de comunicaţii (+5,6%).

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 17,1%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+5,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,3%) şi din activităţile de transporturi (+0,8%). Scăderi au înregistrat: alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,6%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-0,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,5%.

Conform INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+35,5%), activităţile de transporturi (+18,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+8,2%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,6%.


Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,2%.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: