joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 septembrie, 2020

Executivul a adoptat, joi, o hotărâre privind alocarea din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a 100 de milioane de lei Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), în vederea constituirii unor stocuri de rezervă de laptopuri, materiale sanitare şi dispozitive electronice la nivelul inspectoratelor şcolare.

„A fost adoptată o hotărâre de guvern pentru aprobarea Programului Naţional Educaţia în Siguranţă şi pentru alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului – fondul de rezervă al prim-ministrului – cu o sumă de 100 de milioane de lei pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării în vederea constituirii unor stocuri de rezervă la nivelul inspectoratelor şcolare pentru perioada următoare.

Practic, au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele şcolare să facă achiziţii de laptopuri, materiale sanitare şi dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice, astfel încât personalul din învăţământ să poată desfăşura lecţii online acolo unde situaţia epidemiologică impune un astfel de sistem. În situaţia în care unele unităţi şcolare vor epuiza stocurile de materiale sanitare sau nu vor avea la dispoziţie tehnica necesară în ceea ce priveşte dotarea cu laptopuri sau camere web, acestea vor putea solicita alocarea de materiale necesare şi dispozitive electronice din stocurile de rezervă care vor fi constituite la nivelul inspectoratelor şcolare şi în acest sens Guvernul a alocat suma de 100 milioane de lei”, a anunţat şeful cancelariei premierului Ludovic Orban la finalul şedinţei de Guvern.

Cele 250.000 de tablete nu au ajuns încă în școli


Niciuna dintre cele 250.000 de tablete pe care Guvernul și-a propus să le achiziționase pentru a fi folosite de elevii din familii dezavantajate nu a ajuns încă în școli, deși cursurile vor începe luni, 14 septembrie.

Asocierea dintre Orange România (lider) și firma Advanced Technologies SRL (terț) a semnat miercuri, cu Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), Acordul-cadru pentru livrarea tabletelor destinate elevilor din categorii vulnerabile. Este vorba despre 83.000 de device-uri, adică doar trei din cele nouă loturi scoase la licitație.

Dispozitivele din aceste trei loturi, cu abonamente de internet 4G pe o durată de doi ani, vor ajunge în zone din Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru și Regiunea Sud.

Pentru celelalte șase loturi nu au fost declarați câștigătorii, deși luni începe anul școlar 2020 – 2021, iar multe dintre unități vor funcționa în scenariul hibrid, ce prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: