sâmbătă

18 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 august, 2019

Un număr de cinci autoturisme de lux, aproximativ 1,2 milioane euro și un apartament în Piață Unirii din București au fost confiscate prin decizia luată de Înalta Curte în dosarul în care fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), Cătălin Dumitru (63 de ani), a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită și spălarea banilor.

Potrivit Ziare.com, Cătălin Dumitru a fost găsit vinovat că a primit ca mită suma de 1 milion de euro de la afaceristul Michael Mureșan, în schimbul facilitării unei despăgubiri de 5,2 milioane de euro.

Cătălin Dumitru a fost vicepreședinte ANRP în perioada 23 iulie 2012 – 11 septembrie 2013. Anterior, el a ocupat funcția de lider al filialei PC Teleorman.


Afaceristul Michael Mureșan a fost condamnat la 3 de ani închisoare pentru cumpărare de influență, dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Decizia din acest caz a fost dată la sfârșitul lunii iunie și este definitivă.

În același dosar, Alexandru-Cătălin Dumitru, fiul fostului vicepreședinte al ANRP, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită și complicitate la spălarea banilor.

Alte două persoane implicate în acest caz au fost condamnate după ce au recunoscut acuzațiile. Este vorba de Daniel Bran, fratele fostului ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și de afaceristul Vasile Nicolae Ciupac (fost Dragoș) care a fost condamnat la 2 ani de închisoare.


În acest caz, potrivit DNA, cei implicați au cumpărat mai multe bunuri pe numele altor persoane și decizia instanței a fost să fie confiscate și acestea. Mai exact, de la Daniel Bran sumele de 775.000 lei și 55.000 de euro și un autoturism Audi A8, înmatriculat pe numele soției sale. De la Vasile Nicolae Ciupac (fost Dragoș) suma de 474.032 lei și autoturismele BMW 730 D și BMW X6 înmatriculate pe numele soacrei sale.

De la Dumitru Cătălin suma de 787.000 euro și autoturismul BMW 320 DX Drive Coupe înmatriculat pe numele unui fiu. De la Dumitru Rădulescu Cătălin – Alexandru un apartament situat în Piață Unirii din București și un autoturism marca Mercedes-Benz.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: