sâmbătă

13 iulie, 2024

31 iulie, 2019

Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect care prevede acordarea unor recompense morale, financiare şi materiale cadrelor militare care îndeplinesc exemplar atribuţiile de serviciu.

Proiectul a fost în dezbatere marți, 30 iulie, în ziua demisiei ministrului Nicolae Moga și în plin scandal privind neprofesionalismul autorităților care au intervenit în cazul de la Caracal, în special al polițiștilor și procurorilor.

Potrivit proiectului de ordin de ministru, asumat de Nicolae Moga, recompensele financiare se acordă în condițiile prevăzute de lege pentru premierea personalului plătit din fonduri publice.


Recompense morale și materiale menționate în proiect:

  • mulțumiri;
  • felicitări;
  • diplome de merit;
  • citarea prin ordin de zi pe unitate;
  • distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României;
  • arme de apărare și pază;
  • ridicarea unei sancțiuni disciplinare.

„Mulţumirile pot fi verbale sau scrise. Felicitările se adresează verbal sau în scris, individual sau în grup. Citarea prin ordin de zi pe unitate se face prin înscrierea gradului, numelui, prenumelui şi a faptei în ordinul de zi pe unitate dat de comandantul/şeful care îl recompensează.

Armele de apărare și pază se acordă, în conformitate cu normele legale în vigoare, ca recompense materiale pentru acte de eroism, curaj, devotament și pentru merite deosebite în îndeplinirea îndatoririlor care le revin, ori cu ocazia pensionării, pentru întreaga activitate desfășurată.

Distincţiile onorifice, care se acordă în conformitate cu normele legale în vigoare, sunt însemne care simbolizează aprecierea faptelor deosebite săvârşite pe timpul îndeplinirii misiunilor militare încredinţate sau în sprijinul acestora, în timp de pace, în situaţii de criză ori război, a rezultatelor meritorii obţinute în procesul formării profesionale sau cu ocazia participării la activităţi culturale, ştiinţifice şi sportive”, precizează proiectul MAI.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: