Impozitele plătite per gospodărie - în creştere în prima jumătate a anului - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Impozitele plătite per gospodărie – în creştere în prima jumătate a anului

7 octombrie, 2015

structura fiscalitatePovara plăţii impozitelor şi contribuţiilor la stat a fost mai mare în prima parte a anului decât în perioada similară a anului trecut. Ponderea taxelor în cheltuielile totale ale gospodăriilor a crescut.

În trimestrul al doilea al acestui an, ponderea impozitelor şi a contribuţiilor a crescut la 18,3% din totalul cheltuielilor unei gospodării, faţă de 16,8% în perioada similară a anului trecut, reiese din datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

O situaţia similară s-a înregistrat şi în primele trei luni din 2015, când impozitele şi contribuţiile au reprezentat 18,6% din cheltuielile totale ale gospodăriilor, faţă de 16,7 în urmă cu un an.


gospo

În trimestrul doi din 2015, o gospodărie cu cheltuieli medii lunare de 2.314 lei a achitat impozite şi contribuţii de circa 423 de lei pe lună, faţă de 371 de lei în perioada similară a anului trecut. În trimestrul întâi, aceste cheltuieli s-au ridicat la circa 420 de lei pe lună, faţă de 371 de lei în primele trei luni din 2014, reiese din calculele cursdeguvernare.ro, pe baza datelor INS.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe de altă parte, în perioada aprilie-iunie, ponderea cheltuielilor de consum a scăzut la 71%, faţă de 72,5% în urmă cu un an, respectiv 72,9% în primele trei luni din 2015.

Totodată, cheltuielile legate de alimente au înregistrat o scădere a ponderii în cheltuielile totale de consum, de 39,7%, faţă de 41,3 în semestrul II din 2014.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr