miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2019

Sute de protestatari (sunt aproximativ 600 de persoane, dintre care jumătate, studenți) aflați în campusul Universității Politehnice din Hong Kong nu pot părăsit incinta, întrucât forțele de ordine au înconjurat zona, după ce ciocnirile de duminică noaptea.

Polițiștii au intervenit în forță, spărgând baricadele ridicate de tinerii ce au rămas în PolyU în urmă cu o săptămână pentru a protesta față de autoritarismul regimului din insulă.


La atacurile violente ale forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, studenții au ripostat cu pietre și sticle Molotov.

Mai mulți studenți au fost arestați și cel puțin 10 au fost internați, însă numărul răniților este mult mai mare în campus, dar acestora le este teamă că vor fi areținuți dacă încearcă să treacă de cordoanele forțelor de ordine.

Arestări au avut loc și în alte zone din Hong Kong, unde oamenii s-au solidarizat cu studenții prinși în cursă la PolyU, scrie The Guardian.

Deși oficialitățile i-au asigurat pe reprezentanții universității că tinerii că pot părăsi campusul în mod ordonat, fără să fie legitimați sau arestați, cei care au încercat să treacă de cordonul polițiștilor au fost reținuți sau au fost întâmpinați cu gaze lacrimogene.


Poliția a avertizat că este dispusă să folosească muniție de război, dacă protestatarii nu încetează violențele, după ce un militar a fost rănit duminică de o săgeată trasă de unul din tinerii baricadați în universitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe de altă parte, instanța a declarat neconstituțională interdicția de a purta mască în public, o interdicție instituită de guvernanți pentru a-i putea identifica mai ușor pe protestatari, cu ajutorul tehnologie de recunoaștere facilă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: