joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 iulie, 2012

Guvernul ar putea să obțină anul acesta 377 de milioane de euro din vânzarea pachetului de acțiuni de 13,57% deținut de Electrica Muntenia Sud SA la compania ENEL Muntenia Sud, potrivit unui memorandum adoptat marți de Executiv.

Conform unuiraport de analiză financiară realizat de BRD Corporate Finance SRL pentru guvern se ”recomandă exercitarea opțiunii de vânzare în anul 2012, când prețul total calculat se estimează că va ajunge în jurul valorii de 377 milioane euro”.

Memorandumul propus de Ministerul Economiei și adoptat de guvern propune declanșarea și derularea de către Electrica S.A., în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2012, a mecanismului Opțiunii Put, respectiv exercitarea dreptului de opțiune de vânzare asupra pachetului de acțiuni de 13,57 % deținut de aceasta la ENEL Distribuție Muntenia S.A. și ENEL Energie Muntenia S.A.


Astfel, italienii de la ENEL vor avea drept de preemțiune pentru cumpărarea pachetului de acțiuni deținut de Electrica.

”Guvernul a aprobat exercitarea opţiunii de vânzare de către stat, prin Electrica S.A., conform contractului de privatizare încheiat în 2007 – deci potrivit clauzelor acelui contract – să vândă 13,7% din acţiunile Electrica Muntenia Sud către ENEL, cumpărătorul iniţial al unui pachet important de acţiuni din portofoliul statului de la acest agent economic”, a explicat ministrul Finanțelor, Florin Georgescu.

El a arătat că sumele rezultate din privatizare, ”vor merge, iniţial la compania vânzătoare şi, indirect, apoi, la bugetul de stat”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”O parte vor fi utilizate pentru lucrări de modernizare la compania respectivă, altă parte va veni în fondurile bugetului de stat. Deci, nu este vorba de nişte sume care vin şi intră în contul Trezoreriei”, a explicat ministrul Finanțelor.


Pe de altă parte, Guvernul a aprobat și Memorandumul prin care secretarul de stat din Ministerul EconomieiGelu Ștefan Diaconu este desemnat în calitate de administrator provizoriu al Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice ”Electrica” S.A.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Stagflația este cel mai mare pericol la adresa economiei globale și locale, a avertizat, miercuri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, precizând că noile date economice indică un avânt și...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: