duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2016

politisteTurcia a aprobat, în premieră, purtarea vălului islamic de către poliţistele în uniformă, potrivit unei decizii judecătoreşti publicate sâmbătă dimineaţă de Monitorul Oficial, relatează Le Figaro online.

Femeile care deservesc în poliţie „vor putea avea capul acoperit” sub caschetă sau beretă, cu condiţia ca acest văl „să fie de aceeaşi culoare ca uniforma şi să nu aibă motive aplicate”, se precizează în decizie.

Guvernul lui Recep Tayyip Erdogan a autorizat purtarea vălului în universităţi şi în Parlament şi, în ultimii doi ani, în serviciul public şi în licee după ce, în 2013, a ridicat o interdicție mai veche care prevedea că angajatele din serviciul civil nu pot purta văl.


Presa proguvernamentală subliniază că mai multe state occidentale, cum ar fi Scoţia sau Canada, au permis deja poliţistelor de religie musulmană să poarte văl.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: