joi

28 martie, 2024

23 aprilie, 2013

Guvernul a publicat, marți, lista cu salariile nete maxime ale managerilor din 9 companii energetice de stat, remunerațiile variind între 1.000 și 4.000 de euro.

Cel mai mare salariu lunar net îl încasează directorul general al Electrica Muntenia Distribuție Nord, 18.000 de lei (circa 4.000 de euro), iar cea mai mică remunerație o ia directorul general al Conpet SA , 4.693 de lei (circa 1.050 de euro).

(Descarcă de AICI lista salariilor managerilor din companiile energetice de stat)

Subalterni cu salarii mai mari decât ale șefilor

În multe dintre situații, directorii adjuncți au salarii și de 3 ori mari decât ale directorilor generali sau managerii unor filiale primesc mai mult decât șefii companiei-mamă.

  • La Conpet SA, directorul pentru mentenanță încasează 12.608 lei, de aproape trei ori mai mult decât directorul general al companiei.
  • La Oil Terminal, directorul general încasează 4.712 lei, iar directorul tehnic, 6.381 lei.
  • La Electrica SA, directorul general adjunct ia 10.800 de lei pe lună, în timp ce directorul adjunct al filialei Electrica Distribuție Muntenia Nord încasează 11.400 de lei pe lună.

Premierul Victor Ponta le-a cerut, marți, în ședința de guvern, miniștrilor liberali ai Finanțelor, Daniel Chițoiu, și Economiei, Varujan Vosganian, să găsească o soluție de scădere a salariilor managerilor din compoaniile de stat.

”Poate totuşi reuşim să mai limităm într-un fel sau altul, că eu cred că pot să participe la efortul pe care îl face toată lumea, în condiţiile în care un profesor sau un medic îl angajăm acum – cu cât îl angajăm? – cu 10 milioane – cât îi dăm? – 1.100 de lei, un medic rezident. Şi 14.000 de lei un director”, a spus Victor Ponta.

”Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi. Dar poate au şi performanţă cu această ocazie”, a mai afirmat premierul.

În context, el a subliniat că nu se referea la managerii privați numiți printr-un proces de selecție solicitat de FMI și Comisia Europeană.


De asemenea, șeful Guvernului a remarcat că directorii din companiile de stat au salarii și de cinci ori mai mari decât miniștrii de resort, care au în subordine respectivele societăți.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: