marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 decembrie, 2011

Guvernul a decis să suspende ajutoarele sociale timp de cinci luni persoanelor care nu-și plătesc taxele și impozitele locale, printr-o ordonanță de urgență adoptată marți de Guvern.

Acestor măsuri se aplică în cazul venitului minim garantat, alocaţiei de susţinere a familiei şi indemnizaţiei de creştere a copilului, a precizat, miercuri Ministerul Muncii.

Persoanele în cauză reintră, însă, în plată în momentul în care fac dovada achitării taxelor şi impozitelor locale, urmând să primească şi suma cuvenită pe perioada suspendării.


Ministerul Muncii a subliniat, însă, că nu sunt vizaţi beneficiarii de alocaţii de stat pentru copii.

De asemenea, beneficiarilor alocaţiei pentru susţinerea familiei li se suspendă acest drept în situaţia în care titularul nu depune în termenul prevăzut de lege declaraţia pe propria răspundere în vederea menţinerii acordării sprijinului de la stat.

OUG adoptată marți operaționalizează, practic, Legea asistenței sociale, care reduce numărul ajutoarelor sociale de la 54 la 9.

De asemenea, prestațiile sociale se calculează raportat la Indicatorul Social de Referinţă (ISR), care este de 500 de lei, potrivit noii OUG.


Guvernul susține că ajutoarele sociale nu scad din cauza noii raportări.

Cu toate acestea, dacă nivelul ajutoarelor se calcula raportat la alți indicatori, precum salariul minim pe economie, ajutoarele ar fi putut să crească mai des, în condițiile în care Guvernul este interesat de majoprarea salariului minim pe economie.

De altfel, recent, Guvernul a decis majorarea salariului minim brut pe economie, începând cu 1 ianuarie 2012, de la 670 de lei la 700 de lei pe lună.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: