vineri

20 mai, 2022

Guvernul investeşte zeci de milioane de euro pentru spaţii verzi la ţară

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2011

Guvernul a alocat zeci de milioane de euro pentru amenajarea a sute de spaţii spaţii verzi şi în mediul rural, prin Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, conform unei hotărâri publicate joi în Monitorul Oficial.

În total, Guvernul a decis să aloce din Fondul de Mediu peste 53 de milioane de euro pentru 285 de proiecte de realizarea de noi spaţii verzi, extinderi sau reabilitări.

Prin HG adoptată în şedinţa de miercurea trecută, s-au alocat câte 235.000 de euro pentru priecte de ”îmbunătăţire a calităţii mediului” prin amenajarea de parcuri sau spaţii verzi în comune ca Tâmna, judeţul Mehedinţi, Zau de Câmpie, judeţul Mureş, Români, judeţul Neamţ, Ciorani, judeţul  Prahova, Coteana, judeţul Olt.


În mediul urban, cele mai mari sume, câte circa 470.000 de euro, le-au primit Sectorul 6 al Capitalei, pentru amenajarea parcului ANL, şi municipiul Oradea, pentru amenajarea parcului Salca.

De asemenea, Municipiul Constanţa primeşte aproximativ 470.000 de euro pentru amenajarea Parcului Carol I, iar Sectorului 2 al Capitalei i-au fost alocaţi circa 423.000 de euro pentru amenajarea parcului ecologic Dobroeşti.

Autorităţile locale urmează să organizeze licitaţiile, astfel încât în primăvară să înceapă lucrările de realizare a acestor proiecte.

Conform Guvernului, Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi a demarat în 2008, cu bani asiguraţi din Fondul de Mediu.


În cadrul Programului, până în prezent au fost finalizate 263 de investiţii, iar alte 102 proiecte sunt în derulare. În total, în program vor fi amenajate circa 630 de spaţii verzi, pentru care au fost alocaţi circa 450 de milioane de lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

România trebuie să asigure 26 metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor în fiecare localitate, până la sfârşitul anului 2013, conform directivelor Uniunii Europene şi legislaţiei în vigoare.

În prezent, media spaţiilor verzi pe cap de locuitor este 9 metri pătraţi, în mediul urban fiind de 5 metri pătraţi pentru fiecare locuitor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: