marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 octombrie, 2012

Autoritatea de Management va verifica din nou toate cererile de rambursare depuse în cadrul POSDRU şi care au fost corectate financiar de Comisia Europeană din cauza neregulilor identificate în derularea proiectelor. Guvernul ia în calcul varianta ca nu toţi banii să poată fi recuperaţi de la beneficiari – anunță MEDIAFAX.

În acest caz, fondurile lipsă vor fi acoperite de la bugetul de stat.

Guvernul a aprobat, marţi, un memorandum întocmit de Ministerul Muncii prin care se propun o serie de măsuri privind programul POSDRU.


Măsurile fac referire la acceptarea de către partea română a unei corecţii financiare de 25% pentru cererile de rambursare plătite beneficiarilor, dar neincluse în declaraţii, până la remedierea deficienţelor privind verificarea cheltuielilor şi a unei corecţii de 5% pentru cererile de rambursare procesate pe noile proceduri, dar care au fost evaluate pe vechile proceduri.

În acelaşi timp este prevăzută reverificarea de către Autoritatea de Management a tuturor cererilor de rambursare care au constituit obiectul corecţiei, în scopul recuperării sumelor identificate ca fiind afectate de nereguli.

Ultima măsură luată în calcul de guvern este însă elaborarea unui act normativ la nivel de lege în scopul asigurării fondurilor necesare prin bugetul de stat, în cazul în care, la finalul reverificărilor, se constată diferenţe între valoarea corecţiei financiare acceptate de România pentru POSDRU şi nivelul corecţiilor individuale care pot fi recuperate de la beneficiari.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, în 10 octombrie, că plăţile pe programul POSDRU, aflat în presuspendare din august, ar putea fi reluate de către Comisia Europeană în decembrie, însă cu condiţia schimbării regulilor de gestionare a banilor europeni. De asemenea, Orban a precizat, luni, că nivelul corecţiilor financiare în procent de 25% propuse de Comisia Europeană pentru proiectele programului POSDRU se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: