luni

15 aprilie, 2024

3 iulie, 2012

Guvernul va acorda bugetarilor a doua majorare salarială pe decembrie 2012, dacă situația bugetară va permite acest lucru, se arată în scrisoarea de intenție către Fondul Monetar Internațional.

”Utilizând spaţiul suplimentar permis de noua ţintă de deficit cash, vom proceda la o majorare a salariilor cu 8% începând din luna iunie, urmând ca reîntregirea deplină a salariilor să aibă loc în luna decembrie, dacă situaţia bugetară va permite acest lucru”, se arată în scrisoarea transmisă pe 8 iunie la FMI, care a făcut-o publică luni.

Guvernul menționează, însă, că după reducerea continuă a numărul de angajaţi în sectorul public, cheltuielile de personal din sectorul public se vor menţine în anul 2012 la 6,7% din PIB, ca şi în anul 2011.


”Pe parte de cheltuieli, am redus numărul de angajaţi în sectorul public cu încă 7.000 de posturi, ceea ce a dus la un nivel mai redus al cheltuielilor cu salariile”, se mai arată în document.

Începând cu luna iunie, bugetarii au beneficiat de o majorare salarială de 8%, bani pe care îi încasează în luna iulie.

Pntru reîntregirea salariilor la nivelul de dinainte de scăderile cu 25% din 2010, bugetarii mai trebuie să primească o majorare de încă 7,4%, în ianuarie 2013, bani aferenți muncii prestate în decembrie 2012.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: