vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2012

Statul va colecta taxa pe valoare adăugată la încasarea facturii de către firme, potrivit unei ordonanțe adoptate joi de Guvern, pentru modificarea Codului Fiscal. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2013.

Astfel se introduce sistemul ”TVA la încasare”, care presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor/prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii.

Contribuabilii obligați la aplicarea acestei măsuri sunt cei cu o cifră de afaceri inferioară plafonului de 2,25 milioane lei, care au sediul activității economice în România și nu fac parte dintr-un grup fiscal unic.


Prin promovarea acestui act normativ se estimează o creștere reală a PIB cu circa 0,5%, cu efecte directe în creșterea ocupării și a veniturilor populației, susține Executivul.

De asemenea, printr-o altă ordonanță simplă, de modificare a Codului de procedură fiscală, de această dacă, Guvernul a reglementat o excepție de la ordinea de stingere în cazul amenzilor de orice fel.

Astfel, stingerea se va face potrivit opțiunii contribuabilului, a precizat Executivul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: