sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2012

Guvernul urmărește să privatizeze Poșta Română prin majorare de capital social prin aport de capital, un pachet de minimum 20% urmând să fie scos la vânzare, potrivit Strategiei de privatizare a companiei, aprobate miercuri de Executiv.

”Privatizarea Companiei Posta Romana se realizeaza prin dobandirea de catre un investitor strategic a unui pachet de actiuni reprezentand minim 20% din capitalul social al societatii comerciale supuse privatizarii, prin metoda majorarii de capital social prin aport de capital, cu respectarea dispozitiilor art. 14 din Legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii”, a informat Palatul Victoria.

Pentru pregătirea și realizarea privatizării, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va angaja în conditiile legii un consultant international specializat.


Încă din luna iunie trebuia Guvernul să facă această operațiune, potrivit înțelșegerii cu FMI.

Cheltuielile legate de privatizare vor fi suportate, conform Legii nr. 137/2002, de catre Poșta Romînă, a menționat Guvernul.

Privatizarea Poștei a fost convenită cu Fondul Monetar Internațional.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform acordului, până la finalul lui septembrie 2012 Guvernul trebuie să finalizeze majorarea de capital la Poștă, pentru ca apoi să instituie management privat.


De asemenea, până la finele lunii august, Poșta trebuie să disponibilizeze 300 de salariați, se mai arată în înțelegerea cu FMI.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: