fbpx
duminică

17 octombrie, 2021

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Guvernul a aprobat înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie. Cost: 10 milioane euro

17 septembrie, 2019

Ministrul Muncii, Marius Budăi

Guvernul a aprobat, marţi, prin hotărâre, înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie (SINA), pentru operaționalizarea căruia va plăti 10 milioane euro.

Sistemul ar urma să asigure accesul potenţialilor adoptatori la o bază legislativă actualizată (ce presupune contracte ulterioare de mentenanță) – reglementări, proceduri, standarde şi etape necesare pentru adopţia unui copil- şi va oferi posibilitatea comunicării online cu instituţiile din domeniul protecţiei copilului şi adopţiei, prin descărcarea şi încărcarea de formulare şi un serviciu de suport tip helpdesk.

Proiectul vine în sprijinul celor care vor să adopte copii şi are ca obiectiv general realizarea unui sistem informatic care să continue procesul de simplificare administrativă şi de debirocratizare în domeniul protecţiei copilului şi adopţiei şi să faciliteze comunicarea persoanelor interesate cu toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, precizează Ministerul Muncii.


“Prin Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020, adopţia, activitate aflată în coordonarea ANPDCA, se regăseşte printre evenimentele de viaţă pe care România şi-a asumat că le va aduce la nivelul 4 de sofisticare. De altfel şi Programul de guvernare 2017-2020 conţine prevederi exprese cu privire la drepturile copilului, referindu-se la acestea ca şi Investiţie în copii, investiţie în viitor”, a transmis ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni, iar valoarea totală este de 45.970.000 lei. Finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Actualul sistem informatic al ANPDCA, “Child Welfare Monitoring and Tracking Information System”, este funcţional din 2004 şi a fost conceput să acopere numai o parte a atribuţiilor actuale de coordonare a activităţii specifice domeniului protecţiei drepturilor copilului, respectiv protecţia copilului separat temporar sau definitiv de familie, precizează Ministerul Muncii.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...