marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 octombrie, 2019

Guvernul a aprobat în ședința de luni alocarea a 100 de milioane de lei pentru asigurarea furnizării de energie termică în Capitală, pe perioada iernii ce urmează.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre de guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat populaţiei. (…)

Este vorba despre 100 de milioane de lei pentru municipiul Bucureşti, de asemenea despre suma de 16,5 milioane de lei pentru Buzău şi pentru Giurgiu”, a declarat Nelu Barbu, prutătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței.

Administratorul special de la Elcen: Nu ştim cum vom trece această iarnă


Nu există nicio viziune clară de investiţii în sectorul energetic şi nu se ştie cum se va trece această iarnă în Capitală, în condiţiile în care Electrocentrale Bucureşti (Elcen), se află într-o situaţie critică de mai mulţi ani, a declarat, luni, Claudiu Creţu, administratorul special al companiei.

Elcen este într-o situaţie critică de vreo şapte ani, a amintit el, dar nimeni nu a încercat să rezolve problemele:

„Păcatul cel mai mare pe care îl avem este amânarea. Amânăm, amânăm, timpul trece şi ne ajung din urmă unele lucruri pe care nu le facem la timp”, a completat Creţu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit administratorului special de la Elcen, compania este interesată să existe o piaţă liberă, concurenţială, unde să poată cumpăra gaze la cel mai bun preţ.


„Pe noi nu ne sperie deloc conceptul de piaţă liberă de gaze, dacă acest lucru se reflectă în realitate, printr-o piaţă efectivă lichidă, oferta să fie cât mai mare, de acolo vine echilibrul. În acest moment nu există o piaţă lichidă. Elcen este captivă la Romgaz acum, iar pentru noi este bine să existe o piaţă liberă”, a precizat Creţu, citat de Agerpes. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: