duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2012

Ministrul Agroculturii, Daniel Constantin, a solicitat Ministerului Economiei crearea unui grup de lucru mixt care să găsească o soluție pentru ca fermierii să beneficieze de energie mai ieftină pentru irigații.

”Am solicitat Ministerului Economiei înfiinţarea unui grup de lucru mixt, care să identifice din punct de vedere al legislaţiei naţionale şi europene cele mai bune soluţii, astfel încât fermierii să beneficieze de un cost al energiei ceva mai redus pentru zona de irigaţii. În momentul de faţă, costul de producţie este foarte mare, din cauză că energia este foarte scumpă, mai ales dacă vorbim de la a treia treaptă de pompare în sus. Eu cred că se pot găsi soluţii”, a spus Constantin, într-un interviu acordat Agerpres.

”Avem câteva posibilităţi pe care le analizăm, respectiv existenţa unui preţ sezonier, a unui preţ negociat direct cu transportatorii de energie de stat, dar şi posibilitatea ca ANIF să se transforme în comerciant de energie. Acest proces este, însă, foarte lung, iar obiectivul nostru este ca fermierii să aibă acces foarte rapid, la un preţ foarte bun. Numărul de contracte de irigaţii a scăzut constant din cauza preţului mare la energie, iar anul trecut, cred, au fost doar 40.000 de hectare irigate”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: