sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 aprilie, 2013

Președintele Italiei, Giorgio Napolitano (87 de ani), a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat de 7 ani, prin votul Parlamentului de la Roma.

În urma unei înțelegeri stânga-dreapta care a izolat formațiunea contestatară Cinci Stele, Napolitano a primit 738 de voturi pentru peste pragul de 504 voturi.

Inițial, liderul socialist, fost comunist, a refuzat să ia în calcul un nou mandat, argumentând că este prea în vârstă pentru o astfel de sarcină, mai ales în contextul actualei crize prin care trecere Italia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe fondul impasului politic în alegerea unui nou președinte al republicii, Giorgio Napolitano, care în iunie face 88 de ani, a acceptat sâmbătă un nou mandat, la rugămintea principalelor partide: Partidul Democrat (stânga) al lui Pier Luigi Bersani, și Partidul Poporul Libertății (dreapta), al lui Silvio Berlusconi.

În schimb, șeful mișcării populiste Cinci Stele, comediantul Beppe Grillo, a cerut susținătorilor lui să iasă în stradă la proteste, denunând ”lovitura de stat”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: