vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2012

Germania preferă ca ţările din exteriorul zonei euro care participă la uniunea bancară să fie implicate în procesele de decizie prin intermediul BCE, în loc ca toate preocupările acestora să fie transmise către Autoritatea Bancară Europeană sau altă instituţie – scrie Bloomberg citată de MEDIAFAX.

UE a cerut opinii Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene (BCE) asupra modalităţilor în care poate fi acordată ţărilor din afara zonei euro o voce mai importantă în privinţa chestiunilor de supraveghere la BCE, care va fi responsabilă de monitorizarea planului, au afirmat oficialii. UE consultă avocaţi şi asupra posibilităţilor de a face posibilă o prezenţă mai importantă a ţărilor din afara zonei euro la Autoritatea Bancară Europeană, au adăugat sursele, potrivit Bloomberg.

Liderii europeni au cerut în iunie o singură autoritate de reglementare bancară, aceasta fiind o condiţie pentru a permite băncilor din zona euro acces la fondul permanent de 500 de miliarde de euro al zonei euro. Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a condus criticile că proiectul s-ar putea mişca prea repede, determinând asigurări din partea comisarului UE pentru servicii financiare, Michel Barnier, că Germania nu se opune planului.


Preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat, joi, că banca centrală pregăteşte o opinie asupra propunerii pentru o autoritate de supraveghere pentru a asigura o separare clară a supravegherii bancare de deciziile de politică monetară. BCE consideră planul binevenit, întrucât îl vede ca pe un stâlp fundamental al uniunii financiare şi un element important al zonei euro.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta informal planul pentru supravghere bancară la reuniunea de săptămâna următoare de la Luxembourg, a spus una dintre surse.

Ministrul de Finanţe al Luxembourgului, Luc Frieden, a declarat că UE trebuie să analizeze efectele supraveghereii comune asupra întregii Uniuni Europene, inclusiv asupra unor ţări care nu vor lua parte la uniunea bancară.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: