vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 noiembrie, 2019

Trei grupuri de imigranţi au fost relocate în Germania, România și Lituania, scrie Rador, care preia un articol din publicația britanică The Independent.

Migranții au fost salvați de forțele armate din Malta, în trei ocazii separate. Prima operațiune datează din 23 august, când 356 de imigranți au fost blocați la bordul navei Ocean Viking timp de 13 zile.

Malta a intervenit în acest impas, după un acord cu executivul european și un număr de state membre care au declarat că toți migranții de la bordul navei urmau să fie relocați în diferite state membre ale UE.


Celelalte două salvări la bordul Sea-Eye, operat de Alan Kurdi, au avut loc la 4 august și la 10 septembrie. În ambele acțiuni, Malta a acceptat să facă parte dintr-o soluție europeană.

Toți imigranții au fost ajutați de autoritățile locale, de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și de oficiali din ambasadele respective.

Un număr de 14 state membre ale Uniunii Europene, dintre care opt în mod activ, au convenit în iulie, la Paris, să pună în aplicare ”un mecanism de solidaritate” prin intermediul căruia să fie repartizați migranții salvați pe Marea Mediterană.

Acest mecanism prevede repartizarea “cât de repede posibil” a persoanelor care solicită azil în ţările care fac parte din “coaliţia voluntară”, în schimbul deschiderii porturilor de către Italia şi Malta.


Cele opt state active: Franţa, Germania, Portugalia, Luxemburg, Finlanda, Lituania, Croaţia şi Irlanda.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: