Se lucrează la calea ferată UE – Orientul Mijlociu: își face România gară?

Exact la ora la care scriem aceste rânduri, o uriașă oportunitate de infrastructură feroviară trece pe sub nasul României cu o viteză mai mare decât… Mai mult›
02.03.2021
Statul, economia privată și cercul vicios al mizelor mici

(Textul de mai jos e o sumă de fragmente dintr-unul din cele 7 articole care compun coverul (sectiunea 5, din cele 10 secțiuni) numărului 91… Mai mult›
01.03.2021
Productivitatea muncii în industrie, mai mică cu 4,2% în 2020. Creștere record pe final de an, dar efectivul de salariați a scăzut cu aproape 60 de mii

În 2020, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,2% față de anul anterior, potrivit datelor publicate de INS. Valoarea anunțată initial pentru luna noiembrie… Mai mult›
01.03.2021
Nu doar datoria e problema, ci și prețul ei: 3 miliarde de euro dați pe dobânzi în anul 2020 și aproape 30 de miliarde de euro în ultimii 15 ani. Observații

România a cheltuit pentru dobânzile la datoria publică 3 miliarde de euro anul trecut și aproape 30 miliarde euro pe parcursul ultimilor 15 ani, potrivit… Mai mult›
28.02.2021
Germania răspunde Parlamentului European: ”Nu este nicio legătură între Navalnii și Nord Stream 2”
de Iulian Soare , 26.1.2021
Guvernul Germaniei anunță că nu abandonează proiectul Nord Stream 2 în ciuda sancțiunilor impuse de Statele Unite și a solicitării formulate de Parlamentul European de blocare a proiectului rusesc din cauza modului în care regimul Putin tratează cazul Navalnii.
”Nu este nicio legătură între Navalnii și Nord Stream 2”, a declarat luni Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului, care a precizat, potrivit Euractiv, că atitudinea executivului german în legătură cu acest proiect rămâne neschimbată.
Poziția oficială a Berlinului referitor la cazul Navalnii și la protestele din Rusia este aceea de a condamna ”acțiunile dure și disproporționate ale forțelor de securitate rusești împotriva manifestanților pașnici” și de a continua să solicite ancheta „imediată” a atacului cu arme chimice asupra lui Alexei Navalny, a precizat Steffen Seibert.
În ciuda sancțiunilor americane impuse unor companii implicate în proiect, camcelarul Merkel a a firmat că guvernul său nu va abandona Nord Stream 2 și că va discuta problema cu noul președinte, Joe Biden. În legătură cu solicitarea Parlamentului European, guvernul anunță că ”a luat notă” de acestă cerere, dar poziția oficială față de proiect ”rămâne neschimbată”.
(Citiți și: ”Parlamentul European cere blocarea lucrărilor la Nord Stream 2, ca sancțiunare a Rusiei după arestarea lui Alexei Navalnîi”)
Un argument interesant a furnizat luni Armin Laschet, noul președinte al Creștin Democraților, care a spus că ”Germania și Rusia au păstrat legături de afaceri și academice chiar și în perioada Războiului Rece”, iar în ceea ce privește aprovizionarea internă cu energie ”doar Germania decide”.
Conducta Nord Stream 2 pare o afacere bună și pentru Social Democrați – legătura cu Germania se face în landul Mecklenburg-Western Pommerania, consud de Manuela Schwesig (SPD). Guvernul local a înființat Fundația pentru climat și protecția mediului, acordându-i o finanțare de 200.000 euro, care a fost suplimentată de Nord Stream 2 AG, deținută de Gazprom, cu 60 milioane euro.
Pe lângă susținerea proiectelor de mediu, fundația își propune, oficial, să ajute la contracararea sancțiunilor impuse de Statele Unite proiectului Nord Stream 2.
Partidul Verzilor din Germania s-a declarat indignat de ceea ce a numit ”camuflare verde”, iar formațiunea radicală FDP a denunțat fundația ca fiind unul dintre vehicolele geopolitice ale Kremlinului.
26.1.2021, 8:30 pm
Deh, interesul poarta fesul !… chiar si la super-corctzii si principialii nemtzi ! Surprinzator ?