joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 ianuarie, 2021

În contextul violenţelor produse miercuri în sediul Congresului SUA, Heiko Maas (foto), ministrul de Externe al Germaniei, a avertizat că democraţia UE este legată de evenimentele din SUA şi a propus o intensificare a cooperării, precum şi elaborarea unui „Plan Marshall pentru democraţie”, scrie DW.

Heiko Maas cere intensificarea cooperării între Bruxelles şi Washington pentru apărarea normelor democratice.

„Nu le putem lăsa niciun spaţiu de manevră inamicilor democraţiei liberale. Acest lucru nu este valabil doar în SUA, ci şi la noi, în Germania şi Europa. Suntem pregătiţi să colaborăm cu Statele Unite pentru un plan Marshall al democraţiei”, a spus Heiko Maas.


Planul Marshall a fost un program de asistenţă economică iniţiat de Statele Unite pentru reconstrucţia Europei după al II-lea Război Mondial. Germania a fost unul dintre cei mai mari beneficiari.

„Fără democraţie în Statele Unite nu poate exista democraţie în Europa. Una dintre cele mai mari misiuni de viitor pentru americani şi europeni va fi eliminarea din rădăcini a clivajelor sociale”, a adăugat Heiko Maas, amintind că preşedintele ales al SUA, Joseph Biden, a semnalat că vrea reconciliere pe plan intern şi construirea unei reţele internaţionale de protejare a democraţiei.

Germania poate iniţia împreună cu noul preşedinte al SUA o „alianţă a multilateralismului”, a precizat Heiko Maas.

„Ne vom putea apăra doar prin credinţa în coeziune, prin democraţie ca fiind cel mai bun sistem uman de organizare şi prin convingerea în ştiinţă şi în raţiune”, a spus Heiko Maas, notând că, în secolul 21, cei mai buni parteneri naturali pentru apărarea acestor valori sunt Statele Unite şi Europa.


Joseph Biden a anunţat că în primul an de mandat intenţionează să organizeze un „summit global pentru democraţie”, în scopul protejării drepturilor omului, siguranţei scrutinelor şi combaterii corupţiei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: