miercuri

25 mai, 2022

Germania face presiuni pentru accelerarea reformelor în zona euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2013

Germania face presiuni pentru noi reforme și reduceri bugetare în țările din zona euro afectate de criza financiară, arată un raport publicat de revista Der Spiegel în ediția de duminică, în care Berlinul trece în revistă progresele înregistrate în UE după adoptarea noilor reguli bugetare.

Aceste reguli au provocat în țările din zona euro o ‘’mobilizare politică generală în favoarea reformelor structurale și a unei competitivități mai mari’’, potrivit raportului, redactat de cabinetul cancelarului Angela Merkel.

Cu toate acestea, mențonează documentul, în Italia mai sunt lucruri de făcut în ceea ce privește liberalizarea pieții muncii, iar în Grecia și Spania noi reforme sunt ‘’esențiale’’ pentru a schimba legile prea rigide privind piața muncii.


Raportul face, de asemenea, referire la Franța și arată că, pentru a-și îmbunătăți finanțele, Parisul a crescut veniturile la buget, dar a trebuit, în același timp, să reducă și din cheltuieli.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reformele necesită timp, dar progrese rapide sunt necesare, se mai spune în raportul guvernului de la Berlin.

Cancelaria federală a refuzat duminică să facă orice comentariu privind documentul dat publicității de revista Der Spiegel.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: