marți

6 decembrie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 septembrie, 2020

Germania urmează să adopte o poziție mai dură împotriva gigantului chinez Huawei, blocându-i practic accesul la dezvoltarea rețelei naționale 5G.

Euractiv citează un material publicat de Handelsblatt în care se afirmă că guvernul federal german a decis să înăsprească Legea Securității IT, în care introduce reguli noi de securitate a rețelelor 5G care ”exclud” practic Huawei de la dezvoltarea acestora.

Germania va introduce, între altele, ”evaluarea politică” a încrederii de care se bucură producătorii și furnizorii de componente pentru rețelele 5G.


Ca reacție la această veste, subsecretarul de stat al SUA Keith Krach a declarat miercuri  reporterilor de la Bruxelles că Germania „merge în direcția cea bună” în chestiunea securității rețelelor de comunicații.

Keith Krach a afirmat că a comunicat constant cu guvernul german și cu mediul de afaceri în legătură cu măsurile care ar putea ”izola” firma telecom chineză  și că germanii au fost „foarte receptivi” la poziția SUA.

Chinezii au reacționat dur la declarațiile oficialului american. ”Huawei este victima unei campanii a SUA care continuă să erodeze puterea acestei mari țări și binele pe care l-ar putea face pentru întreaga lume. Huawei este încrezătoare că partenerii și clienții săi apreciați vor vedea dincolo de minciuni și de acuzații false și vor continua să își pună încrederea în companie și în produsele sale”, a declarat Euractiv un purtător de cuvânt al companiei chineze.

În urma consultărilor cu Statele Unite, Polonia și România au mai decis excluderea Huawei de la dezvoltarea propriilor rețele 5G.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: