marți

18 iunie, 2024

6 martie, 2015

scutaru_georgePreședintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind eliberarea din funcția de consilier prezidenţial pentru securitate națională a lui George Scutaru.

Din postura de consilier prezidențial, George Scutaru fusese desemnat, în februarie, cu responsabilitatea elaborării Strategiei Naționale de Apărare, document ce trebuie prezentat în Parlament până la sfârșitul lunii iunie 2015.

Fost lider al grupului liberal din Camera Deputaților, George Scutaru a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial pe 22 decembrie, făcând parte din primul grup de persoane care s-au alăturat echipei preşedintelui Klaus Iohannis, alături de Dan Mihalache, Andrei Muraru, Ștefan Marinescu şi Tratiana Niculescu Bran.


Potrivit decretului semnat vineri, funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a fost preluată de Ion Oprișor.

În data de 27 septembrie 2003, este numit ca expert în cadrul Departamentului Securității Naționale al Administrației Prezidențiale. El a fost adjunctul lui Viorel Bârloiu, secretarul general al CSAT în mandatul lui Ion Iliescu. La 1 noiembrie 2004 a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea). În anul 2005 a absolvit Colegiul Național de Apărare.

A fost numit la data de 1 mai 2005 în funcția de consilier în cadrul secretariatului Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT). După demisia din 6 ianuarie 2006 a generalului Viorel Bârloiu din funcția de consilier de stat și secretar al CSAT, atribuțiile acestuia au fost preluate, în mod neoficial, de către generalul Ion Oprișor. Abia după zece luni de la demisia lui Viorel Bârloiu, la data de 20 noiembrie 2006, președintele Traian Băsescu l-a numit oficial pe generalul Ion Oprișor în funcția de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat.

La 23 decembrie 2006, Ion Oprișor a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele) și la 1 aprilie 2008 a fost avansat la gradul de general locotenent și trecut în rezervă pe caz de boală. A fost reactivat în cariera militară la cerere, în 28.01.2009, și numit secretar general al CSAT.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: