joi

23 mai, 2024

12 noiembrie, 2018

George Ciamba (foto), secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, a fost nominalizat de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de  ministru delegat al Afacerilor Europene. El îl înlocuiește pe Victor Negrescu, care a demisionat vineri.

George Ciamba a absolvit Facultatea de Inginerie Electronică (1989) și a urmat cursurile Programului de Economie şi Relaţii Internaţionale la Hoover Institution – Universitatea Stanford (1992).

Este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990. A fost ambasador în Grecia și Turcia, iar din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene. Este familiarizat cu probleTotodată, participă în cadrul Consiliului Afaceri Generale.


România liberă scria anul trecut despre diplomatul Ciamba că este ministrul de Externe al lui Liviu Dragnea, cel care ar fi rumat să preia portofoliul de la MAE dacă instituția nu ar fi revenit ALDE.

George Ciamba este cel care a transferat-o la cabinetul său, pe post de consilier, pe Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, unul dintre acționarii companiei TelDrum.

Victor Negrescu şi-a depus demisia din funcţie vineri, fără a oferi public explicații, deși pleacă la mai puțin de două luni de momentul în care România va prelua președinția rotativă a Consiliului UE.

Duminică, el a publicat pe Facebook câteva precizări privind situația pe care o lasă în urmă în ceea ce privește preluarea președinției rotative a Consiliului UE:


„Cel mai important lucru este că tot procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic atât pe dimensiunea politică, cât şi logistică. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore faţă de planurile aprobate de Guvernul României sau de consiliul interministerial privind Preşedinţia Consiliului UE prezidat de primul-ministru”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: