marți

18 ianuarie, 2022

Gazprom a anunţat în piaţă că vrea să cumpere benzinării în România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 martie, 2014

Compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să ajungă la o cotă de 10% pe piața benzinăriilor din România, în jurul anului 2015, motiv pentru care a început o acţiune de achiziţionare a unor stații deja existente, a declarat, marți, Ileana Sorina Bălțatu, director executiv al companiei, citată de Agerpres.

„Am informat toate companiile de pe piață că suntem interesați de achiziția de stații și așteptăm să vedem care oferte sunt cele mai interesante. Zona din vestul României este prioritară, fiind în apropierea rafinăriei noastre din Pancevo, Serbia, dar vrem să devenim un jucător național, astfel că nu putem ignora nicio parte a țării'” a spus Sorina Bălțatu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ea a confirmat existenţa unor discuţii mai avansate cu Petrom, pentru preluarea unui număr mai mare de staţii: „Cu Petrom discutăm varii proiecte, este unul dintre partenerii noștri pentru achiziția de carburanți. În ceea ce privește negocierile pentru achiziția de stații, ne-am exprimat disponibilitatea față de Petrom, dacă vor avea dorința să-și reorganizeze portofoliul, fiind cea mai mare companie petrolieră din țară, cu cel mai mare număr de benzinării. Ne-au răspuns că în acest moment își reorganizează portofoliul”, a explicat Sorina Bălțatu.


NIS Petrol a deschis, până acum, 15 stații sub brandul Gazprom pe piața din România și are în plan dublarea numărului de benzinării până la finele acestui an.


Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr