joi

23 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2019

Una dintre cele trei funcţionare ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti acuzate că au fost complice ale medicului italian fals a fost arestată preventiv marți seara.

Matteo Politi (foto), falsul chirurg estetician, care a lucrat în mai multe clinici private din Capitală, ar fi fost ajutat de trei funcționare de la DSP București, care au falsificat mai multe înscrisuri și au atestat în fals că cetățeanul italian are calitate de medic și i-au eliberat codul de parafă în baza unui dosar incomplet.

Cele trei angajate ale DSP au fost reţinute luni, alături de o femeie care a pretins că este avocatul lui Mateo Politi, deşi avea doar calitatea de consilier juridic.


Anchetatorii spun că toate cele patru ar fi comis ilegalităţi şi în cazul unei alte persoane care nu avea dreptul să practice medicina în România. Femeile sunt acuzate de fals intelectual, complicitate şi instigare la fals intelectual.

Instanța a decis, miercuri seara, ca una dintre funcționarele DSP să fie arestată preventiv.

Matthew Mode (Matteo Politi – numele real), un italian cu numai opt clase și care pretindea că este medic, a reușit să obțină angajarea în câteva clinici private din România și chiar să participe la mai multe intervenții chirurgicale.

El are deja o condamnare în Italia, pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.


Bărbatul susținea că este specializat în chirurgie plastică, dar cei care au intrat cu el în sala de operații au observat că nu știa nici măcar cum trebuie să spele pe mâini înainte de operație sau cum să-și pună corect mănușile sterilizate.

Așa a și fost depistat – colegii săi suspicioși au făcut o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă, iar ulterior o anchetă penală, la Parchetul General.

Matteo Politi pretindea că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA și a reușit să fie angajat fără să dețină avizul Ministerului Sănătății și pe cel de la Colegiul Medicilor.

Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică a Capitalei i-a oferit avizul necesar și cod de parafă de medic, pe baza unui document fals.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: