sâmbătă

22 iunie, 2024

13 mai, 2011

Ministrul italian de externe, Franco Frattini, a susţinut joi că un mandat de arestare va fi emis de Curtea Penală Internaţională pe numele liderului libian Muammar, ”probabil la sfârşitul acestei luni”.

”Dacă ar trebui să vă dau un parametru de timp asupra sfârşitului misiunii în Libia, există un moment-cheie, respectiv la sfârşitul acestei luni, când, potrivit tuturor probabilităţilor, procurorul Curţii Penale Internaţionale va emite mandate de arestare contra colonelului Gaddafi şi unor membri ai regimului lui, probabil membri ai familiei sale”, a declarat Frattini, citat de agenţia ANSA.

Oficialul italian a estimat că liderul libian mai are timp până la finalul acestei luni pentru a alege o soluţie de a renunţa la putere, cel mai probabil prin exil, pentru că un mandat de arestare va schimba situaţia. ”Din acest moment nu va mai fi posibil să ne imaginăm o ieşire de pe scena puterii şi din ţară şi este evident că după lansarea mandatului de arestare, întreaga comunitate internaţională ar avea obligaţia juridică şi nu militară să îl urmărească pe Gaddafi, aşa cum am făcut cu Milosevic şi Mladic”, a mai spus şeful diplomaţiei italiene.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: