miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2013

Francois Hollande este gata să accepte o reducere a bugetului UE, dacă aceasta nu va slăbi economia europeană şi nu va afecta cele mai sărace ţări, relatează EUObserver.

Preşedintele francez le-a spus europarlamentarilor, la Strasbourg, că poziţia sa este aceea ca economiile făcute la buget nu trebuie să slăbească economia.

El a adăugat că “bugetul trebuie să continue pactul pentru creştere economică, adoptat în iunie, şi trebuie să-i sprijine pe cei mai vulnerabili dintre europeni”, astel încât ţările cele mai sărace să primească fondurile structurale mai mari şi sprijin financiar alocat special pentru ele.


În acelaşi timp, Hollande a cerut o mai mare integrare a politicilor naţionale bugetare şi iniţiative comune pentru sprijinirea creării locurilor de muncă. “Altfel, vom condamna Europa la austeritate fără sfârşit şi eu nu voi susţine asta”, a explicat liderul francez.

Liderii europeni se reunesc, joi şi vineri, la Bruxelles, pentru a discuta despre bugetul european pentru perioada 2014-2020. Negocierile au fost stopate în noiembrie, când nu s-a putut ajunge la un acord, după ce o ofertă de buget de 973,5 miliarde de euro din partea preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy a fost respinsă.

Deşi Hollande nu s-a referit la cifre exacte, oficialii UE au sugerat că preşedintele francez ar accepta un acord bugetar pentru 960 de miliarde de euro. Van Rompuy a indicat că el nu va mai face propuneri concrete înainte de începerea discuţiilor de joi.

Răspunzând declaraţiilor făcute de Hollande, preşedintele Comisiei Europene Jose Barroso a spus că bugetul va fi un instrument vital pentru reducerea nivelurilor cronice ale şomajului din Uniunea Europeană şi va conduce la creşterea competitivităţii. Propunerea iniţială de buget a CE a fost de un trilion de euro pentur 7 ani.


“Pentru a garanta o creştere economică sustenabilă, avem nevoie de investiţii şi un instrument pentru a face acest lucru este bugetul UE”, a spus el.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: