FP evaluează Poşta Română la 172 de milioane de lei, cu 22% mai puţin decât aşteptata majorare a capitalului companiei - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

FP evaluează Poşta Română la 172 de milioane de lei, cu 22% mai puţin decât aşteptata majorare a capitalului companiei

15 februarie, 2017

Fondul Proprietatea (FP) evaluează CN Poşta Română la numai 172 milioane de lei (38 mil. euro), în scădere de la 243,2 milioane de lei în urmă cu un an (-29%), potrivit rapoartelor evaluatorului independent menționate în rapoartele anuale, trimise de FP la Bursa de Valori București (BVB).

Conform evaluării FP, valoarea Poştei Române este cu peste 21,8% mai mică decât cea a majorării de capital cu 220 milioane lei, pe care compania o aşteaptă de la acţionarii săi, Statul român şi FP, pentru a-şi achita datoriile.

Evaluarea a fost făcută la „valoarea justă pe acțiune la 30 septembrie 2016”, a pachetului de 25% de acțiuni ale Poștei Române deținut de FP, potrivit raportului preliminar al Fondului pe 2016, postat de BVB miercuri. Pachetul deţinut de FP la Poşta Română contează pentru 0,376% în totalul activelor nete ale Fondului.


Pe de altă parte, întârzie decizia de majorare a capitalului social al Poştei Române, ca urmare a disensiunilor dintre acţionari, privind „structura tranzacției” prin care ar urma să aibă loc operațiunea.

„Majorarea propusă a capitalului (social al Poștei, n.r.), de aproximativ 220 milioane lei, având ca scop plata datoriilor către bugetul de stat, nu a fost realizată ca urmare a discuţiilor în curs dintre acţionari cu privire la structura tranzacţiei”, se arată în documentul citat. Datoriile sunt „în prezent eşalonate în rate lunare”, spune FP în raportul său preliminar pe 2016, publicat miercuri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania Națională Poșta Română S.A. a înregistrat „o evoluţie liniară a veniturilor operaţionale” (557,6 mil. lei), în primele şase luni ale anului 2016. Profitul operaţional a suferit o scădere cu 7,4% până la 19,6 milioane de lei, dar profitul net a marcat o creştere cu 9% până la 15,8 milioane de lei, față de aceeași perioadă a anului 2015.

Poșta Română a înregistrat o pierdere netă de 33 de milioane de lei în 2015.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr