sâmbătă

26 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iulie, 2018

Fiscul din Spania și fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, acuzat de patru delicte fiscale, au încheiat o înțelegere pentru a închide dosarul de evaziune fiscală al fotbalistului.

Potrivit BBC, fotbalistul va achita o amendă de 18,8 milioane de euro şi a acceptat o condamnare de doi ani de închisoare, cu suspendare.

Fost fotbalist al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost acuzat anul trecut de o evaziune fiscală de 14,7 milioane de euro, bani pe care ar fi trebuit să îi plătească statului spaniol din sumele obţinute din drepturi de imagine în perioada 2011-2014, acuzații pe care inițial fotbalistul le-a negat. El a fost acuzat de patru delicte fiscale.


Ulterior, Ronaldo a transmis fiscului spaniol că este dispus să plătească 14 milioane de euro, în iunie 2017 guvernul refuzând însă soluția avansată de fotbalist.

Justiția spaniolă a lansat relativ recent o serie de anchete care vizează evaziunea fiscală în rândul fotbaliștilor.

Presa britanică afirmă că este puțin probabil ca fotbalistul britanic să ajungă în spatele gratiilor- potrivit înțelegerii, una verbală la acest moment transmite BBC. Legea spaniolă prevede pentru sentințe de până la 2 ani, în cazul unei prime abateri, posibilitatea executării sub probațiune, fără a fi necesară custodia celui condamnat.

Cristiano Ronaldo s-a transferat în această vară în Italia.


În 2017, un alt mare fotbalist – Lionel Messi – a fost condamnat pentru motive similare la 21 de luni de închisoare, dar aceleași prevederi legale i-au permis să plătească o amendă în loc să execute pedeapsa.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: