vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2015

traian-basescu10Fostul președinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de Parchetul General, în dosarul de şantaj care o priveşte pe senatoarea PSD Gabriela Firea.

Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în acest caz, potrivit sursei citate.

„Categoric mă duc (la Parchetul General, n.red), pentru că eu respect instituţiile statului”, a declarat luni fostul președinte, citat de Mediafax. El a precizat a primit o scrisoare prin care a aflat că este suspect.


Fostul președinte a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea a depus plângere și la Curtea Constituțională, unde a pierdut. ”Din câte ştiu, Curtea Constituțională i-a explicat că preşedintele este liber să facă orice declaraţie politică în timpul mandatului şi are aceeaşi libertate ca şi parlamentarii”, a spus Traian Băsescu.

El l-a atacat și pe procurorul general, Tiberiu Nițu, despre care a spus că ”ar fi împușcat oameni la Revoluție”.

În aprilie 2014, senatoarea PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală, acuzându-l pe Traian Băsescu de șantaj ca urmare a unor declarații făcute de acesta într-o emisiune televizată. Președinte în funcție la acea dată, Traian Băsescu i-a transmis Gabrielei Firea ”să stea în banca ei” şi să se ocupe ”de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde este primar, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă dacă… nu e atentă. „Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a adăugat atunci Traian Băsescu.

În plângere se arată că fostul şef al statului a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, ca Firea să nu îşi mai continue activitatea în Comisia parlamentară care ancheta modul în care fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a achiziționat 300 hectare din Comuna Nana, județul Călărași.


Senatoarea PSD sublinia că Traian Băsescu a dorit să îi insufle o stare de teamă în momentul în care a făcut trimitere la posibile probleme pe care le-ar putea avea soţul ei, primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

Cercetarea în dosar a fost reluată din momentul în care Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte şi nu a mai beneficiat de imunitate.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: