miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2018

Ministerul Transporturilor a cerut revocarea unor membri ai consiliului de administrație ai Portului Constanța și numirea altora, fără a furniza acționarului minoritar informațiile necesare și documente justificative, afirmă Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea a reacționat „față de lipsa de transparență a Ministerului Transporturilor, în calitate de acționar majoritar, care a propus revocarea și numirea unor membri în consiliul de administrație al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (APM)”, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea (FP).

Ministerul Transporturilor nu a dezvăluit lista de candidați propusă și nu a oferit niciun fel de detalii privind experiența și calificările acestora pentru funcția respectiva și nici despre procesul de selecție care a condus la nominalizarea acestora, conform legislației în vigoare, potrivit unui comunicat al FP.


„Fondul Proprietatea a susținut în mod constant selectarea și numirea unor membri neexecutivi independenți in consiliul de administrație, cu o experiență solidă, precum si reputatie de profesionalism și integritate, care să poată acționa în interesul societății, fără potentiale conflicte de interese”, a spus Johan Meyer.

Fondul Proprietatea „subliniază responsabilitatea acționarilor de a analiza cu atenție și de a evita numirea unor candidați care ar putea fi considerați în conflict de interese, având în vedere o serie de factori cum ar fi locul de munca actual sau anterior, afilierea sau alte aspecte semnificative ale activității lor profesionale sau alte circumstanțe personale”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Îndemnăm Ministerul Transporturilor să renunțe la intenția de a numi în mod netransparent noi membri in Consiliul de Administrație al APM, în contradictie cu principiile de guvernanță corporativă”, spune FP.

FP își rezervă „dreptul de a proteja interesele companiei prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: