Ședință specială de guvern pentru rectificarea bugetară
luni

25 octombrie, 2021

Fondul de rezervă al premierului, suplimentat ”peste noapte” cu 1,9 miliarde lei: Ședință specială de Guvern pentru rectificarea bugetară

6 septembrie, 2021

Guvernul va avea marți, 7 septembrie, o ședință pentru adoptarea rectificării bugetare, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Mâine ne vom ocupa în a susține rectificarea bugetară pentru resurse în Educație”, a spus Sorin Câmpeanu la un eveniment organizat de asociația Salvați Copiii.

Surse din Ministerul de Finanțe au declarat pentru CursDeGuvernare că, la solicitarea ministrului Dan Vâlceanu, Fondul de rezervă bugetară a fost majorat la 1,9 miliarde lei.


Nicio modificare a proiectului de rectificare bugetară, fiscal față de varianta pe care a fost emis avizul instițuției conduse de academicianul Daniel Dăianu, nu a fost trimisă Consiliului.

Atât în prima cât și în a doua variantă de rectificare a existat o suplimentare de 3 miliarde lei pentru capitolul ”Acțiuni generale”. Din această sumă, 800 milioane lei erau prevăzute la Fond de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

În legea Bugetului 2021, Fondul de rezervă a fost stabilit la 590 milioane lei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul inițial al rectificării bugetare a fost prezentat de Florin Cîțu pe 4 august, fiind ulterior modificat, pe 13 august, după negocieri în Coaliția de guvernare.


Varianta din 13 august este singura postată pe pagina Ministerului de Finanțe, condus acum de Dan Vîlceanu, noul ministru de Fianțe impus de premierul Florin Cîțu.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr