marți

17 mai, 2022

FMI: Înghețarea datoriilor țărilor sărace ar trebui extinsă până la sfârșitul anului viitor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 decembrie, 2020

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a anunțat miercuri că se așteaptă ca programul privind înghețarea plăților aferente serviciului datoriei către FMI a celor mai sărace țări din lume să fie extins până la finalul lui 2021, transmite Reuters.

Kristalina Georgieva a făcut declarația în timpul unui forum al FMI dedicat crizei provocate de pandemia de coronavirus în statele în curs de dezvoltare. Aceste țări trebuie să majoreze investițiile pentru a accelera distribuția vaccinurilor anti-Covid 19, a adăugat oficialul FMI.

Luna trecută, Georgieva a cerut implementarea rapidă și eficientă a noului cadru stabilit de G20 pentru suspendarea plăților aferente serviciului datoriei celor mai sărace țări din lume, dar a avertizat că și alte state au nevoie de ajutor.


„Este esențial să fie operaționalizat rapid și eficient acest cadru”, a afirmat Kristalina Georgieva, după ce s-a adresat liderilor G20. „Mai mult, trebuie de asemenea să ajutăm aceste țări care nu beneficiază de reglementările din noul cadru pentru a-și rezolva vulnerabilitățile legate de nivelul datoriei, astfel încât economiile lor să devină mai reziliente”, a declarat oficialul FMI.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noul program anunțat de liderii G20 permite un moratoriu temporar al serviciului plăților datoriilor pentru 73 de țări cu venituri extrem de scăzute.

Geoffrey Okamoto, prim adjunct al directorului general al FMI, a anunțat recent că problema sustenabilității datoriilor este pe primul loc pe lista preocupărilor oficialilor FMI, adăugând că multe țări din America Latină aveau probleme cu datoriile și înainte de coronavirus, iar pandemia a agravat aceste presiuni. Okamoto a subliniat că Inițiativa pentru Suspendarea Serviciului Datoriei (DSSI) a dat mai mult timp FMI pentru a evalua situația datoriilor pentru aceste țări.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: