miercuri

24 iulie, 2024

21 aprilie, 2021

Florian Bodog a rămas joi fără imunitate, după ce 98 de senatori au votat pentru acceptarea cererii DNA, iar 24 s-au opus. Fostul ministru al Sănătății va putea fi urmărit penal în dosarul în care DNA îl acuză că ar fi impus angajarea fictivă a unui consilier care a încasat salariul dar nu s-a prezentat niciodată la birou.

Senatorii au respins în 2019 o solicitare similară, dar procurorii au anunţat ulterior că au obţinut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz, așa încât au înaintat o nouă cerere de ridicare a imunității lui Florin Bodog.

Fostul ministru a declarat în plenul Senatului că este nevinovat: „Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”.


El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu:

„Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus senatorul PSD.

Procurorii DNA îl acuză pe Florian Bodog că ar fi acţionat, în timpul mandatului de la Sănătate, pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Acuzațiile aduse senatorului de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: