Finanțarea pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice: primăriile nu dau buzna, AFM prelungește termenul de depunere a ofertelor - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Finanțarea pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice: primăriile nu dau buzna, AFM prelungește termenul de depunere a ofertelor

24 septembrie, 2019

Primăriile capitalelor de județ și Bucureștiul nu se grăbesc să ceară finanțare pentru construcția  stațiilor de încărcare pentru mașini electrice.

Astfel că Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit până la data de 13 decembrie sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare prin programul de dezvoltare a infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică.

„Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei”, a informat AFM, citată de News.ro.


Finanţarea se acordă în proporție de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant.

Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Suma maximă finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 de  lei.

AFM administrează „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr