Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere spor pentru profesori pentru radiațiile emise de computer în perioada școlii online - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere spor pentru profesori pentru radiațiile emise de computer în perioada școlii online

13 noiembrie, 2020

Simion Hăncescu, președintele FSLI

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), membră a confederației CNSLR – Frăția, a solicitat Guvernului un spor acordat în perioada școlii online, din cauza radiațiilor emise de dispozitivele folosite pentru predare.

Cererea a fost înaintată miercuri și în condițiile în care Parlamentul a aprobat în octombrie o lege prin care personalul didactic ar urma să primească un spor de risc pentru predarea la clasă în timpul stării de urgență și al stării de alertă. Valoarea adoptată este de 2.000 de lei lunar, în cazul personalului didactic, și de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Legea se află la promulgare.

„Gradul de nemulţumire al salariaţilor este din ce în ce mai mare, în condiţiile în care Guvernul României nu a avut printre priorităţi personalul din Învăţământ“, se arată în scrisoarea adresată Guvernului de către FSLI.


Printre nemulțumiri se numără și amânarea majorării salariilor prevăzute pentru 1 septembrie, când profesorii urmau să urce până la nivelul final din grila prevăzută în Legea salarizării.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că, de la începerea anului şcolar 2020-2021, multe unităţi au funcţionat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile şi nu numai, actul educaţional se va desfăşura, la nivel naţional, exclusiv on-line, ceea ce va presupune o perioadă îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiaţiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care fiecare le deţine, prin resurse financiare proprii şi pe care le utilizează în activitatea profesională. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că se impune modificarea HG nr. 34/2018 astfel încât să fie prevăzut cuantumul sporului de care trebuie să beneficieze personalul didactic care, în realizarea sarcinilor de serviciu, utilizează dispozitive electronice“, menţionează FSLI în adresă.

Solicitarea a fost trimisă miercuri, la trei zile după ce guvernanții au decis că toate unitățile de învățământ își vor transfera activitatea de predare în online din cauza incidenței cazurilor de coronavirus.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr