vineri

26 aprilie, 2024

12 mai, 2020

Domeniul asistenței medicale va înregistra la nivel global un deficit de forţă de muncă de 50% până în 2030, potrivit statisticilor citate de Federația Sanitas România transmis în contextul Zilei internaţionale a asistenţilor medicali, instituită în 1974 și celebrată în fiecare an pe 12 mai.

Pentru acoperirea acestui deficit guvernele trebuie să investească încă de acum într-o accelerare masivă a educației în asistență medicală, crearea de locuri de muncă pentru asistență medicală și leadership, spune Sanitas.

Fără asistenți medicali, moașe și alți lucrători din domeniul sănătății, țările nu pot câștiga bătălia împotriva epidemiilor, nici nu vor putea să atingă nivelul dorit de îngrijire medicală universală și obiectivele de dezvoltare durabilă.


Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a desemnat 2020 – Anul internațional al asistentei medicale și moașei. Această inițiativă are în vedere recunoașterea activităților asistenților medicali și moașelor din întreaga lume și a necesității investițiilor sporite în această forţă de muncă, precum şi în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, educaţiei şi dezvoltării profesionale.

Pandemia Covid-19 subliniază nevoia urgentă de a consolida forța de muncă din domeniul sănătății, la nivel mondial, mai spune Sanitas.

Un raport, ”The State of the World’s Nursing 2020” (”Starea asistenței medicale mondiale, 2020”), oferă o viziune aprofundată asupra celei mai mari componente a forței de muncă din domeniul sănătății.

În lume, asistenții medicali reprezintă mai mult de jumătate din toți lucrătorii din domeniul sănătății, oferind servicii vitale pentru întregul sistem de sănătate.


Există aproape 28 de milioane de asistenți medicali în întreaga lume, dar mai sunt necesare alte câteva milioane, conform raportului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: