joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2021

Guvernul Cehiei a aprobat luni un memorandum între stat și compania CEZ cu privire la construirea unei fabrici de baterii pentru mașini electrice, valoarea investiției din fonduri publice fiind estimată la circa două miliarde de euro, transmite Euractiv.

Potrivit unor surse, în acest proiect s-ar mai putea implica producătorul german Volkswagen sau sud-coreenii de la LG, însă guvernul a refuzat să confirme aceste informații.

Această investiție este considerată crucială pentru Cehia, a cărei economii este foarte dependentă de industria auto-motive.


Memorandului precizează că această fabrică de baterii este ”un proiect strategic care ar putea accelera transformarea atât în sectorul energetic cât și în industria auto”. Proiectul ar putea crea totodată ”o oportunitate unică pentru transformarea regiunilor structural afectate din Cehia”, mai exact cele trei regiuni dependente economic de minele de cărbuni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Memorandumul sugerează și viitoare cooperări pe lanțul de aprovizionare al bateriilor, inclusiv exploatarea litiului – metal esențial din compoziția acumulatorilor pentru mașinile electrice -, precum și prelucrarea și reciclarea acestuia.

Cehia deține cele mai mari resurse cunoscute de litiu din Europa, având potențialul de a deveni unul dintre cei competitivi producători de litiu din roci dure din lume.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: