marți

18 iunie, 2024

14 august, 2013

Persoanele fizice autorizate, precum și întreprinzătorii-persoane fizice vor putea angaja zilieri, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de Guvern.

Conform proiectului, pe lângă firme, beneficiarii forței de muncă în regim ziler vor fi și ”persoana fizică autorizată (PFA), întreprinderea familială şi întreprinzătorul persoană fizică, titular al întreprinderii individuale”, a informat Guvernul.

De asemenea, veniturile realizate din activităţi necalificate cu caracter ocazional nu se iau în considerare la menţinerea dreptului de ajutor social.


Munci necalificate în regim de zilier vor putea efectua și copiii cu vârsta cuprinsă între 15 -16 ani, dar numai cu încuviinţarea părinţilor sau reprezentanţilor legali şi numai pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea lor fizică.

Valoarea minimă a remunerației brute pentru zilieri va fi la nivelul valorii/oră a salariului de bază minim brut pe ţară.

Proiectul de act normativ introduce sancţiuni contravenţionale pentru beneficiarul care angajează zilieri în alte activităţi faţă de cele prevăzute expres în lege sau care angajează zilieri în beneficiul unui terţ.

Textul legislativ va merge la Parlament pentru dezbatere și aprobare.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: