marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 septembrie, 2020

Aproape jumătate din discursul Starea Națiunii susținut de Ursula von der Leyen miercuri în plenul Parlamentului European a conținut referiri la planuri de viitor. Acestea nu au fost descrise în detaliu, însă președintele Comisiei a prezentat principiile care le vor ghida.

Cele mai importante teme și mesaje transmise de Ursula von der Leyen:

Acces egal la tratamente și vaccinuri


Avem oamenii și puterea să creăm investițiile. Pandemia ne-a arătat fragilitatea nostră colectivă, cât și oportunitățile. Noi nu vrem să stimulăm propaganda, e vorba de dorința de a răspunde la apleuri atunci când sunt necesare. Europa a pus la dispoziție mii de tone de echipamente peste tot în lume. Toată lumea trebuie să aibă acces la tratamente sigure și la vaccinuri

Relații externe: Nicio conductă nu va schimba tiparul de acțiune al Moscovei

Oamenii nu sunt piese pe tabla de șah a nimănui. Celor care susțin legături mai strânse cu Rusia le spun: otrăvirea lui Aleksei Navalnîi nu e unică, am mai văzut așa ceva și tiparul acesta nu e pe cale să se schimbe și nicio conductă nu o va face.

Turcia – chiar dacă suntem apropiați pe hartă, distanța dintre noi nu face decât să crească.

Aveți curajul să vă opuneți Rusiei și Turciei! UE trebuie să aibă o reacție mai rapidă în politica externă, pentru a sprijini protestele pro-democrație din Belarus sau pentru a face față Rusiei și Turciei

Orice s-ar întâmpla în acestă toamnă, noi suntem dispuși să construi o nouă agendă trans-atlantică și să cooperăm, pentru binele comun. Avem nevoie de noi începuturi cu vechi prieteni, de ambele părți ale Atlantaicului și ale Canalului Mânecii.


Nu vom da înapoi de la acordul cu Marea Britanie. Nu poate fi schimbat în mod unilateral. Ar fi rău pentru orice viitor tratatat pentru comerț. Încrederea e baza pentru price parteneriat puternic.

Balcanii de Vest sunt parte a Europei, nu stație pe Drumul Mătăsii

Decizia de a deschide negocierile de aderare cu Albania și Macedonia deNord este ”una cu adevărat istorică”. Viitorul întregii acestei regiuni este în interiorul UE – împărtășim aceeași istorie, impărtățim același destin. Balcanii de Vest sunt parte a Europei, nu doar o stație pe Drumul Mătășii.

În curând, vom lansa un pachet de redresare economică pentru Balcanii de Vest și vom fi alături și de statele estice.

Obiectiv UE: Antarctica, zonă protejată

Vom continua să credem în comerț deschis și liber în întreaga lume. 600.000 de locuri de muncă, de exemplu, sunt legate de comerțul cu Japonia. Ne vom folosi forța diplomatică pentru a ajunge la acorduri care să schimbe lucruri, cum ar fi crearea unei zone protejate în Antarctica sau crearea unei alianței pentru a combate defrișările.

Dacă vrem ca Europa să joace un rol vital, trebuie să creeze o vitalitate și la nivel intern și să trecem peste diferențele care ne-au ținut în urmă

Migrația – Dacă UE trece la acțiune, toate statele membre trebuie să o urmeze

Săptămâna viitoare Comisa va prezenta noul pact pentru migrați. Vom avea o abordare umană, bazată pe principiul că salvarea vieților pe mare nu este opțională.  Trebuie să găsim o soluție bazată pe compromisuri, dar fără să ne compromitem.

UE va sprijini Grecia să construiască un nou centru de primire și procesare a migranților. Breau să fiu înțeleasă foarte clar: Dacă UE trece la acțiune, toate statele membre trebuie să o urmeze. Migrația este o provocare europeană, căreia întreaga Europă trebuie să îi facă față.

Statul de drept – nenegociabil. Zonele libere de LGTB nu au ce căuta în UE

Înainte de sfârșitul lunii, Comisia va adopta primul raport anual despre situația statului de drept în toate statele membre. Vreau ca acesta să fie punctul de plecare, ca să ne asigurăm că nu mai există devieri de la aceste principii. Vom să ne să asigurm că fondurile din bugetul nostru sunt protejate în fața corupției. Este un țel nenegociabil.

Nu mă voi opri atunci când e vorba despre o uniune a egalității, fără teamă de discriminare. Voi propune extinderea listei de infracțiuni europene cu toate formele de discurs al urii, indiferent că e vorba de rasă, religie, sex. Ura e ură, nimeni nu trebuie să o suporte.

Să fii ceea ce ești nu e ideologie, este propria identitate, pe care nimeni nu are niciun drept să o atace. Vrea să fie clar: zone libere de LGBT sunt zone libere de umanitate și nu au ce căuta în UE.

Europa va fi ceea ce vrem noi să fie, haideți să nu mai denigrăm Europa! Trăiască Europa!

Raport asupra primului an al Comisiei von der Leyen

Comisia a pus la dispoziția presei documentul care a stat la baza discursului rostit miercuri de Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European. Acesta conține în special detaliile primului an de acțivitate al acestei Comisii.

(Descărcați AICI raportul oficial al Ursulei von der Leyen)

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: