sâmbătă

20 aprilie, 2024

2 august, 2011

Energia eoliană ar putea acoperi 15,7% din consumul de electricitate al Uniunii Europene în 2020, cu condiţia realizării de investiţii şi impunerii unor obiective ferme statelor membre, a estimat marţi Asociaţia Europeană pentru Energie Eoliană (EWEA), transmite AFP.

Potrivit EWEA, în prezent energia eoliană acoperă doar 5,3% din consumul de electricitate al UE cu o capacitate instalată de 84,34 gigavaţi, dintre care 81,4 gigawaţi pe pământ şi doar 2,9 gigawaţi în offshore.

Dacă condiţiile vor fi îndeplinite, statele membre UE ar urma să dispună de o capacitate de producţie de 230 gigawaţi în 2020 (190 de gigawaţi pe pământ şi 40 gigawaţi offshore), adică echivalentul consumului tuturor gospodăriilor din Franţa, Germania, Polonia şi Marea Britanie.


Însă pentru a ajunge la o asemenea capacitate Uniunea Europeană trebuie să impună statelor membre obiective ferme pentru a-şi majora ponderea energiilor regenerabile în consumul de electricitate de la 19% în prezent la 34% în 2020, precizează EWEA. Însă acesta este un obstacol cheie pentru dezvoltarea energiilor regenerabile în condiţiile în care majoritatea statelor membre au planuri naţionale de acţiune dar refuză să adopte un obiectiv ferm.

Uniunea Europeană şi-a fixat pentru 2020 obiectivul ca energiile regenerabile să asigure 20% din consumul de electricitate.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: