18 ianuarie, 2012

Premierul Emil Boc susţine că el şi preşedintele Traian Băsescu au primit informaţii greşite despre proiectul legii sănătăţii, în privinţa problemelor legate de asistenţa de urgenţă, care l-au determinat pe medicul Raed Arafat să demisioneze iniţial din funcţia de subsecretar de stat.

”Au fost unele informaţii greşite pe care le-am avut atât preşedintele, cât şi eu cu privire la acest subiect. Dar viaţa merge înainte şi le vom discuta pe parcurs. Pe unele aspecte nu am avut cea mai bună informaţie, inclusiv situaţia cu doctorul Raed Arafat. Astăzi s-au lămurit lucrurile, şi între preşedinte şi Raed Arafat, şi între mine şi Raed Arafat, astfel încât locul profesioniştilor este acolo unde trebuie să fie, să continue atât aspectele care ţin de sistemul de urgenţe, cât şi de a avea o viziune pe componenta sistemului de urgenţă în noua reformă şi legea sănătăţii din partea unui om care cunoaşte de peste 20 de ani acest sistem”, a spus Boc, la postul B1TV.

Raed Arafat a fost repus marţi, de premierul Emil Boc, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, cu acordul preşedintelui Traian Băsescu.


În urmă cu o săptămână, Arafat a demisionat din această funcţie după ce Băsescu i-a sugerat acest lucru, într-o emisiune TV.

Şeful statului l-a acuzat pe fondatorul SMURD că are idei stângiste şi dezinformează în legătură cu efectele negative pe care le-ar fi avut proiectul legii sănătăţii asupra SMURD şi a a Serviciului de Ambulanţă de stat.

” Cine credeți că pleacă? Ghici ghicitoarea mea. Aduceți-vă aminte că ministrul Muncii Lăzăroiu era numit de 2 săptămâni, a spus ceva în neconcordanță cu Guvernul și a fost remaniat prompt”, spunea Băsescu, la Realitatea TV.

”Cred că Raed Arafat are niște puncte de vedere – nu vreau să spun urât rău – stângiste, că numai statul trebuie să fie în sistemul de urgențe, iar eu îi spun că toată Europa demonstrează că sistemele mixte sunt optime. Alte state au privatizat sistemul de urgență complet”, mai afirma președintele.


Demiterea lui Arafat a declanșat atunci mitinguri de protest masive mai întâi Târgu Mureș și apoi în toată țara, iar Guvernul a retras proiectul legii sănătății, la cererea președintelui.

Băsescu a acuzat atunci ”minciuna”  și ”dezinformarea” pe marginea proiectului, car ar fi condus la respingerea acestei legi de către populație.

Iată, însă, că după o săptămână premierul recunoaște că el și președintele au fost cei dezinformați.

Ce a mai spus premierul, marţi, la B1TV:

  • Salariile bugetarilor şi pensiile. ”Astăzi, nu putem promite salarii şi pensii mărite. Astăzi, nu pot face acest lucru. Asta nu înseamnă că dacă urmăm drumul corect nu este posibil acest lucru. Astăzi putem spune că România este în afara oricărui risc de neplată a salariilor şi pensiilor. Acest lucru putem spune, că am asigurat stabilitate.
  • Nu demisionează: ”Într-o democraţie, se spune foarte clar în Constituţie, Parlamentul este organul suprem reprezentativ al poporului român. Acolo se decide soarta guvernelor, pentru că un guvern lucrează sub controlul Parlamentului. Din perspectiva mea individuală, lucrez la fel, din primul minut până în ultimul minut al funcţiei de prim-ministru, indiferent cât va dura ea”..
  • Către protestatari. ”Răspunsul e unul singur: dialogul pe toate palierele, la toate nivelele, prin orice mijloace instituţionale. Doi: măsuri şi lucruri care să amelioreze, fără să pierdem ce am câştigat, starea de fapt. Trei: explicarea în continuare a situaţiei în care ne aflăm, a măsurilor luate”.
  • Întâlnirea de miercuri Coaliţie-USL: ”M-am bucurat că am primit un răspuns favorabil. Nu pornesc cu idei preconcepute. Dialogul, nu ştiu dacă face bine, dar sigur nu strică. Câte rezultate vor fi vom vedea. E doar un început”.
  • Dialogul cu Traian Băsescu: ”Ce discutăm, inclusiv pe acest subiect şi pe altele, evident că fac obiectul unor lucruri pe care le voi scrie în memorii peste mulţi ani de-aici înainte. Preşedintele a fost, este, rămâne extrem de ataşat procesului de reformă a statului, de reformă a sănătăţii şi a fost cel care şi-a asumat din primul moment parteneriatul cu Guvernul şi de a lua castanele fierbinţi, împreună cu Guvernul, uneori mai mult decât Guvernul, în acest proces de reformă a statului”.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

  1. si ce masuri ati luat cu cei care v-au informat gresit, domnule prim-ministru emil boc? i-ati avansat sau i-ati trimis acasa sa mai puna mana pe carte si sa mai buchiseasca putin?????

    1. Aşa cred Mircea , sau i-a mai trădat cineva ! Cine mai pleacă oare ? Cred că totuşi joaca de-A FI şi de-A NU FI împreună dintre cei de mai sus devine ” dubioasă ” de-a dreptul, BA CHIAR PENIBILĂ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

  1. si ce masuri ati luat cu cei care v-au informat gresit, domnule prim-ministru emil boc? i-ati avansat sau i-ati trimis acasa sa mai puna mana pe carte si sa mai buchiseasca putin?????

    1. Aşa cred Mircea , sau i-a mai trădat cineva ! Cine mai pleacă oare ? Cred că totuşi joaca de-A FI şi de-A NU FI împreună dintre cei de mai sus devine ” dubioasă ” de-a dreptul, BA CHIAR PENIBILĂ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: