vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 august, 2011

Întâlnirea dintre Emil Boc şi premierul chinez, Wen Jiabao. (Foto: Agerpres)

Premierul Emil Boc a anunţat luni, după întâlnirea cu omologul său chinez, Wen Jiabao, că partea chineză şi-a arătat „interesul deplin şi disponibilitatea” pentru cele cinci proiecte pe care le-au prezentat românii.

Este vorba – potrivit lui Emil Boc – de reactoarele 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă, canalul Dunăre-Bucureşti, canalul Siret-Bărăgan, şoseaua de centură a Bucureţtiului şi hidrocentrala de la Tarniţa.

Negocieri pentru deschiderea unei filiale a Băncii Naţionale Chineze la Bucureşti

Emil Boc spune că, pe lângă aceste proiecte, la nivel oficial se fac negocieri în vederea deschiderii la Bucureşti a unei filiale a China Development Bank.


„Confirm faptul că am discutat acest subiect şi la nivelul primului ministru (premierul Chinei Wen Jiabao – n.r.). Urmează ca acest subiect să fie discutat la nivel tehnic, după ce la nivel politic a fost acceptată o asemenea discuţie, urmează ca ea să se concretizeze în urma discuţiilor tehnice. Deci, inclusiv pe palier politic acest subiect a fost discutat urmând să fie implementat” – a spus Boc.

Premierul a menţionat că a invitat partea chineză să deschidă sucursale bancare în România, pentru a stimula investiţiile şi exporturile.

„Am invitat partea chineză să deschidă în România sucursale ale Băncii Naţionale a Chinei, care prin activităţile lor să poată stimula atât investiţiile productive, cât şi exporturile’, a spus premierul.

Ajutoare de stat pentru firmele chinezeşti, în funcţie de investiţie şi numărul de locuri de muncă create

După întâlnirea cu premierul Wen Jiabao, Emil Boc a participat la Forumul economic româno-chinez organizat la Beijing, unde a ţinut un discurs. El le-a promis oamenilor de afaceri chinezi că, dacă vor investi în România, ar putea primi facilităţi din partea statului.


„România oferă scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investiţii şi creează locuri de muncă, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investiţiei şi de numărul locurilor de muncă nou-create în România”, a spus Boc, în discursul susţinut la Forum, potrivit Mediafax.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: