vineri

29 martie, 2024

15 ianuarie, 2016

227429305-jpgRefugiații care ajung în Elveția trebuie să predea statului toate bunurile care depășesc valoarea totală de 1.000 de franci elvețieni (913 euro) pentru a contribui la cheltuielile generate de întreținerea loc, a anunțat joi televiziunea SRF.

În cadrul emisiunii 10 fară 10 transmise de SRF, realizatorii au prezentat o chitanță despre care un refugiat din Siria afirma că a primit-o din partea autorităților care l-au obligat să predea mai mult de jumătate din suma de bani pe care o mai avea asupra sa după ce plătise traficanții să îl ajute să ajungă în Elveția.

În cadrul emisiunii a fost prezentat și un pliant care informează refugiații: ”Dacă, atunci cînd ajungeți la centrul de recepție, aveți în posesie bunuri care depășesc suma de 1.000 de franci elvețieni sunteți solicitat să depuneți aceste bunuri, în schimbul cărora veți primi o chitanță.”


Postul de televiziune a citat și poziția autorității pentru migrație, care a justificat măsura invocând legea, care îndeamnă azilanții și refugiații să contribuie în măsura posibilităților la suportarea costurilor de procesare a aplicațiilor depuse și a serviciilor sociale oferite.

Un purtător de cuvânt al autorității a afirmat: ”Dacă cineva decidev voluntar să plece din Elveția în interiorul unei perioade de 7 luni de la sosirea în centrul de recepție, atunci persoana primește înapoi toate bunurile predate. În caz contrar, banii acoperă costurile generate de întreținerea acestora”.

Potrivit informațiilor furnizate de televiziunea  SRF, chiar și refugiații care primesc drept de ședere și de muncă în Elveția trebuie să plătească statului un procent de 10% din salariul câștigat, pe o perioadă de maximum 10 ani, sau până la concurența sumei de 15.000 de franci elvețieni- costul întreținerii unui refugiat până la momentul clarificării statutului său.

Și Danemarca a adoptat recent prevederi similare, stârnind protestele Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: